Baranyaisztán

Csak ami történik, nap mint nap.

Utolsó kommentek

  • Greeneyedevil: Annyira felhaborito, hogy igazabol nem is tudok mit hozzafuzni. Az ember azt gondolna, hogy egysze... (2008.08.25. 15:20) M6; M60 v1.0
  • tl: Kóka leverte a Csillag féle autópálya árakat, fene gondolná ennyi mardzs van még mindig benne.. (2008.07.30. 10:39) M6; M60 v1.0
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Összeesküvés elmélet ... :)

2009.04.02. 20:53 | pszihoapu | Szólj hozzá!

Ma olvastam a Dunántúli Naplóban egy cikket, miszerint az állatenyésztés, azon belül az állat tartás, illetve annak korszerűsítése 250 milliárd forint VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ állami támogatást kap(ott).

Lakóhelyemhez közel volt-van egy ilyen sertéstelep, takarmánykeverő üzem. A MAGYAR módszer szerint leépítették, (megjegyzem, amennyire tudom sosem ment rosszul, mitől ment volna, elég csak rákeresni a neten a takarmányárakra!!!) sok-sok embert utcára tettek, aztán megvette a magyar mezőgazdaság egyik megmentője. Most korszerűsítik, számítógép vezérelt-automatizált sertéstelep lesz a helyén.

Könnyek szöknek a szemembe, vannak még hősők, akik megmentik a MAGYAR MEZŐGAZDASÁGOT ... nulla saját forintból.

Én vagyok csak hülye, hogy minden mögött a spekulációt látom, vagy más is látja ezt? Miért nincsenek ebben az országban  FÜGGETLEN civil szervezetek, akik az ilyen eseteket kivizsgálják?

SZERINTEM ez így működhet magyarisztánban:

Egy telefon a "hősnek": -Te, Sanyi! (Józsi, Feri, Pista, stb. stb, a megfelelő név szabadon választható!)- nemsokára megszavazunk egy visszanemtérítendőt, disznóólakra, írj egy pályázatot, hogy neve legyen azé a gyereknek, küldd be a többi az én dolgom!

A hősnek már van is egy-két disznóól a látókörében igaz nem az övé, de van ott egy embere, megy is a telefon: -Te, XY! Kéne a telep nekem! El kéne kezdeni leépíteni, olcsón kéne! Ja és ne legyen túl sok melós se, hogy majd jól mutasson a dolog!

Rögtön híre megy, hogy becsukják a telepet, mert nem éri meg, meg már korszerűtlen, meg különben is, meg EU-s elvárások, szóval "megyen a vakítás", elkezdődnek az elbocsájtások.

Aztán nemsokára megkezdődik a nagy beruházás, hónapok alatt nő ki a földből az új modern telep. Mikor elkészült, fölvesznek egy "csomó" munkást és kész is. (Kb a felét annak, amit előtte elküldtek!)

A mi hősünk, munkahelyeket teremtett, felépített egy modern létesítményt, a szívén viseli a magyar mezőgazdaság sorsát, ő tényleg egy hős, mert ha nem lenne csak simán bezárták volna, de ő megmentette !!! Persze az egészet az állam fizette, az az állam, amely a csőd szélén áll.

Nem az a bajom, hogy fejlesztenek az országban valamit. Hanem az, hogy így! Eladják a dolgot "jóként", közben meg az állami pénzek átjátszása megy, saját zsebbe! Itt még mindig van mit lopni! Miért nem érte meg az előző tulajnak, beruházni? Miért kell egy-egy fejlesztés előtt tuljdonost váltani? Én látom csak rosszul a dolgot?

 

 

Címkék: magyar állam mezőgazdaság támogatás lopni csalni

A bejegyzés trackback címe:

https://baranyaisztan.blog.hu/api/trackback/id/tr371042585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása