Baranyaisztán

Csak ami történik, nap mint nap.

Utolsó kommentek

  • Greeneyedevil: Annyira felhaborito, hogy igazabol nem is tudok mit hozzafuzni. Az ember azt gondolna, hogy egysze... (2008.08.25. 15:20) M6; M60 v1.0
  • tl: Kóka leverte a Csillag féle autópálya árakat, fene gondolná ennyi mardzs van még mindig benne.. (2008.07.30. 10:39) M6; M60 v1.0
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

M6;M60 v1.1 avagy a forgalomirányítók

2008.07.26. 11:52 | pszihoapu | Szólj hozzá!

Hát ez is szépen megvan magyarmódra oldva!

Több ismerősöm és én is nap mint nap közlekedünk azokon az utakon, ahol forgalomirányítók (továbbiakban: FI-k  :) ) segítik az autópálya építők munkáját.

Kíváncsi lennék mi hangzik el ezeknek az embereknek az oktatásán, ha van ilyen egyáltalán.

Tény, hogy nem egynek nincs jogosítványa sem, némelyek alkohol iránti magasfokú elkötelezettségéről ne is beszéljünk inkább ...

Tök jó amikor az árokban fekve észreveszik a közeledő teherautót és kiugranak, persze féktávon belül, az utolsó pillanatban ... (Mert, 40-es sebességnél is van féktáv!!!)

Meg az is frankó amikor kiengedik 10-15 összegyűlt autó elé a főútra őket, ez azért jó mert utána sokszor életünk kockáztatásával, vagy úgy sem, tudjuk megelőzni őket.

Persze csak, ha nem sajnáljuk saját autónkat és megközelítjük a mindenfélét elszóró teherautót ...

Miért nem lehet mérlegelni? Miért nem lehet elengedni azt a pár autót és mikor úgysem jön senki, kiengedni a pályásokat? Hátha kevesebb baleset lenne !!!

Volt rá példa, hogy a FI nem vette észre a közeledőt és nyugodtan feküdt az árokban, még jó, hogy az autós figyelt és megállt, erre persze a FI is rájött, hogy valami történt ...

Az sem ritka, hogy a kettőből az egyik megállítja a forgalmat, a másik nem illetve nincs is a helyén, hacsak az árok nem az ...

Velem történt, valami fizetés nap, vagy ilyesmi lehetett, nulla forgalom rajtam kívül, két FI egymással szemben az út két szélén, ahogy kell, és valami főnökféle emberke ingázik a két FI között papírral a kezében.

KB. így: ez a tiéd, ja nem a másik, vagy mégse, de mégis ... négyszer-ötször, oda-vissza az út két széle között ! Rajatm kívül sehol senki, de én azért közeledtem.

Naná, hogy ledudáltam ...

Naná, hogy még neki állt följebb !!! Mégis mit képzelek én, hogy merek arra járni, mikor ő korzózik? Pláne ledudálni, így az emberek előt ...

Jó-jó, mint mindenhol, itt is akadnak akik teljesen jól végzik a munkájukat, tehát akinek nem inge, az ne vegye magára ! Akad olyan is aki minden alkalommal miután megállított, egy intéssel megköszöni, hogy megálltam !!!!!!!! Mindig!!!!!!!!!!!!

Meg azt is elhiszem, hogy fárasztó egész nap az 50 fokos tűző napon állni, talán válthatnák őket.

Pár fuvar cementtel kevesebbet kéne ellopni és lenne pénz váltóemberekre ... és annyival is kevesebb munkanélküli lenne !

 

Folt.köv.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baranyaisztan.blog.hu/api/trackback/id/tr4586408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása